top of page

YKS LGS Gibi Merkezi Sınavlar ve MEB Kitapları

Hepimizin geçtiği okul sıralarında kulağımıza ve zihnimize kalıcı izler bırakmış bazı cümleler vardır. Bilmem hatırlar mısınız ? “ Kitabın tamamından sorumlusunuz.” cümlesiyle yazılıda sorumlu olduğumuz konular belirtilirdi. Bazen tahminler yaparak hoca burayı sorar, burayı sormaz diye riskli fallar bakardık. İşte (Milli Eğitim Bakanlığı) MEB ve (Yüksek Öğretim Kurumu) YÖK gibi merkezi sınavları organize eden kurum ve kuruluşlarımız kazanımlara çok dikkat etmekte, hatta bu kazanımları açıkladıkları dokümanda altı çizili çok önemli yerleri ifade etmektedirler. İşte bu altı çizili yerlere sınava hazırlanırken çalışmak ciddi avantaj sağlamaktadır. Altı çizili yerlerin detaylandırılması ise MEB kitaplarıyla sağlanmıştır.

Her yıl düzenli olarak güncellenen, LGS sınavındaki kazanımları belirleyen dokumanı https://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_04/08131607_LGS_tum_dersler.pdf bağlantısından inceleyebilirsiniz. Bu dokumanın YKS özelinde olanını da http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_04/04164211_01132610_2020_yks_guncel.pdf adresinden ulaşabilirsiniz. Bu bilgiler ışığında bu dokümanları referans alarak hazırlanan MEB kitaplarının sınavlarda belirleyici olduğunu söyleyebiliriz. MEB kitapları içinde yer alan örneklerin, deneylerin, alıştırmaların, soruların merkezi sınavlarda öğrencilerin karşısına daha net çıkması merkezi sınavlara hazırlanan tüm öğrencilerimizde MEB kitaplarına olan ilgiyi oldukça arttırmıştır. Piyasadaki yardımcı kaynakların da referansı bu dokumanlar ve MEB kitaplarıdır. MEB kitaplarındaki kazanımlara en uygun kaynakların en iyi kaynaklar olduğunu söylemek doğru bir tespit olacaktır.


Onlarca örnekten size bir tane örnek göstermek isterim. 2020 yılı LGS sınavında İngilizcede sorulan birinci soruya dikkatinizi çekmek isterim.


Yukarıdaki resimde sol tarafta 2020 LGS’de çıkmış İngilizce sorusunu sağ tarafta ise MEB kitabında yer alan ilgili örneği görüyorsunuz. Sağ taraftaki örneği nitelikli bir şekilde okuyan öğrencinin bu soruyu kesin doğru yapacağını söyleyebiliriz.

YKS ve LGS başta olmak üzere merkezi sınavlara hazırlanan öğrencilerimize MEB kitaplarını didik didik etmelerini ısrarla tavsiye ederim.

52 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page