top of page

YOUTUBE'DAN YKS'YE HAZIRLANMAK

Merhaba,

YKS'ye Youtube üzerinden yapılan ders yayınlarını kullanarak dershaneye gitmeden sınava hazırlanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenleri aşağıda özetlemeye çalışacağım. Bunları yaparken işi şansa bırakmak istemezseniz tüm süreci sizin adınıza nitelikli olarak takip edecek bir eğitim koçundan destek alırsanız çok daha iyi olacaktır.

 

  • Öncelikle her derse göre seviyenizi temel, orta ve üst seviye olarak belirleyin. Örnek verecek olursak 40 soruluk TYT matematik denemesinde 0-15 net yapıyorsanız ​temel, 15-25 arası net yapıyorsanız orta 25'in üzerinde net yapıyorsanız üst seviyedesinizdir.

  • Örnek birkaç video izleyerek takip etmek istediğiniz hocayı ve kanalı tespit ediniz. Kanalı tespit ederken, kanalın aktif bir kanal olup olmadığını muhakkak kontrol edin.

  • Matematik dersi için elinizde en az bir adet konu anlatımı çalışacağınız bir kaynak ve konuyu öğrenme sürecinde kullanabileceğiniz en az bir soru bankanız olsun. Konu anlatımı olarak giriş ve orta seviyedeyseniz MEB kitaplarını kullanabilirsiniz.

  • Fizik, Kimya ve Biyoloji için kesinlikle konu anlatım kaynağınız MEB kitabı olsun. Konuyu videodan izlerken MEB kitabını da takip edin. Bu dersler için kendi notunuzu düzenli olarak bir deftere alın.Bunu yaparken renkli kalemler, görseller, resimlerden muhakkak faydalanın. Bunu hangi seviyede olursanız olun yapın.

  • Anlamadığınız bir konuyu farklı kanallardan izleyin.

  • Hiç anlamadığınız konuyu daha fazla detay veren üst düzey bir videodan izleyin. Örnek vermek gerekirse elektrik ve manyetizma konusunu anlamadıysanız, konuyu Youtube'da anlatan elektrik mühendisinden dinlemeniz fizik öğretmenine göre daha avantaj sağlayabilir. Mantığını kavramaya çalışın.

  • Çalışmalarınız sırasında kavramları anlamadan kesinlikle geçmeyin. Örneğin  beşer kelimesinin bulunduğu cümleyi okuduğunuzda beşer kelimesinin anlamını bilmiyorsanız önce beşerin ne olduğunu öğrenin. Kavramları oturtmadan konunun detaylarına girmeyin.

  • Eğer imkanınız varsa bu süreci kesinlikle bir koç danışmanlığında götürmeye gayret edin. Youtube üzerinde yayın yapan çok kaliteli koç hocalar bulunmaktadır. Hocalar yayınlarını her seviye öğrenci için yapmaktadır. Ama bireysel takip bundan çok daha farklıdır. Bunu muhakkak göz önüne alın lütfen. Anlık görüşmelerden ziyade sizi matematiksel olarak da takip edecek, testlerinizi, hatalarınız tespit edebilecek. dikkat hatalarınızın kaynağını bulabilecek bir koç desteği muhakkak alın. (Bizi de bu kapsamda değerlendirin)

Bu bilgiler ışığında Youtube üzerinde bulunan onlarca kanal önerisi yapmış dereceli öğrenciler ve koçların önerilerini izledim. Buradan derlediğim kanal isimlerini sizinle paylaşıyorum. Faydası olması temennisiyle

 GÜNCELLEME TARİHİ: 08/08/2022

 

Türkçe Edebiyat:      Rüştü Hoca, Türkçe'nin Matematiği, Kadir Gümüş, Önder Hoca, Ethem Hoca,                                                      Kampüs, Edebiyat Ders Notu, Paragrafı Sevdiren Hoca Hamza Kaya

Matematik:                Eyüb B., Rehber Matematik Mehmet Hoca, Hocalara Geldik Vural Hoca, Pisagor                                                 Matematik,  Matematiğin Güleryüzü, Tunç Kurt, Şifreli Matematik, Mustafa Yağcı,                                              Irmak Hoca, Matematiğin Fatihi, Bıyıklı Matematik, İlyas Güneş, Şenol Hoca

Geometri:                  Kenan Kara, Ceyhun Hoca,

Fizik:                        VİP Fizik, Fizikle Barış, Umut Öncül, Fizik TV, Ertan Sinan Şahin, Formülsüz Fizik,                                           Hasan Ongan,  Zafer Hoca, Özgür Fizikçi, Modern Fizikolik,

Biyoloji:                    Fundemantals Biyoloji, Senin Biyolojin, Dr. Barış Hoca Biyoloji, Selin Hoca

Kimya:                       Kimya Adası, Kimya Özel, Gülçin Hoca, Kampüs

Coğrafya:                  Coğrafyanın Kodları, Bayram Meral, Yavuz Tuna, Börü Hoca, Hocalara Geldik, Mehmet                                     Eğit, Leblebi Akademi, LCD Eğitim,

Tarih:                          Ramazan Yetgin, Tarihçi Rıza Hoca,Selami Yalçın,Onur Gece, DTF Tarih, OK Tarih

 

Felsefe:                       Sosyal Hocam, Kampüs

Din:                             Sosyal Hocam, Kampüs

Planlama:                     BabaKoç, Gri Koç

 Sizi tanıyabilirsem, hedefinize uygun yol haritanızı birlikte belirleyebiliriz. Bana ulaşabilirsiniz.

bottom of page