top of page

Açık Öğretim Lisesi


Liselere Giriş Sınav sonuçları ve yerleştirmeler açıklandı. Şimdi nakil süreçleri başladı. Hareketlilik devam ediyor. Tam da bu süreçte sizlere açık liseden bahsetmek istiyorum. Daha çok olumsuz yaşam koşulları sebebiyle eğitimini tamamlayamamış sonradan lise eğitimi almak isteyenler için tasarlanmış bir sistemden, açık liseden bahsedeceğim.


Açık lise, derslerinizi okumak istediğiniz üniversite programına göre tasarlayabileceğiniz, 8 dönem 192 krediyle yaklaşık 2.5 yılda mezun olabileceğiniz, örgün lise mezunlarından hiçbir fark ve hak kaybı yaşamayacağınız, hatta daha avantajlı bir sistemdir.


Bir yılda yaklaşık üç dönem ders alabiliyorsunuz. İki buçuk yılda mezun olabiliyorsunuz. Bu da üniversiteye hazırlıkta ciddi avantaj sağlamaktadır. Daha detaylı bilgiyi http://aol.meb.gov.tr/ adresinden alabilirsiniz.


Sınavları açık öğretim fakültelerinde olduğu gibi fiziksel olarak sınav merkezlerinde gerçekleştirilmektedir. Kendisi ders çalışabilen özdisiplini yüksek öğrenciler için mükemmel avantaj sunan bu sistemi analiz etmenizi ısrarla tavsiye ederim. Sınavlarının çoktan seçmeli olması örgün öğretime göre daha kolay sınavlarla dersleri geçmenizi sağlayacaktır. Bu da size yüksek mezuniyet notu sağlayacaktır. Yüksek Ortaöğretim Başarı Puanı sıralamaya göre YKS sınavından 10 bin İle 300 bin kişi arasında avantaj sağlayabilmektedir.


Peki bu sistemin dezavantajı var mıdır ? İleride lise arkadaşlarınız olmayacak. Ya da okul takımına giremeyeceksiniz. 19 Mayıs etkinliklerinde görev alamayacaksınız. Size takan matematik ya da fizik öğretmeniniz olmayacak.:) Performans ödevleri yapamayacaksınız. Öğretmenlerin size attığı şefkatli tebeşirlerden yoksun kalacaksınız.


Bu sistemi sosyal medyada araştırmaya başladığınızda çok iyi Tıp, Hukuk ve Mühendislik fakültelerinde okuyan açık lise mezunu arkadaşlarla karşılaşacaksınız. İyi bir eğitim koçuyla bu süreci kontrol altında tutmanın da size ciddi faydası olacaktır.


YKS’ye hazırlıkta ciddi avantaj sağlayan açık öğretim liselerini araştırmanızı ilerideki hayatta size lisenizi değil hangi üniversiteden mezun olduğunuzun sorulacağını hatırlatarak bu alternatifi değerlendirmenizi ısrarla öneririm. Bize de, size yardım için bir şey düşerse lütfen iletişime geçiniz.

54 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page